«Зупинити агресію Росії». Десятки активістів штурмували телеканал «НАШ» (відео)
Facebook-сторінка НВР «Правий сектор»

4 лютого біля будівлі телеканалу «НАШ» на вулиці Жилянській побилися  активісти та правоохоронцями. Протестувальники вимагали закрити телеканал. Поліцейські затримали чотирьох мітингувальників під час акції протесту.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Захід організували націоналістичні організації «Основа майбутнього» (крило «С14»), «СОКІЛ», «Правий сектор», «Спілка ветеранів війни з Росією».

Кравчук заявив, що канали «Медведчука» «самі обляпались і шукають винних»

«Закликаємо всіх патріотів зупинити агресію Росії в інформаційному просторі та заставити замовкнути ворожу пропаганду назавжди. Всі під мураєвський телеканал «Наш»! Закриємо разом рупор ординського Кремля», — написали учасники НВР «Правий сектор» напередодні у Facebook.

 

Закриваємо канал НАШ. Конфлікт

Posted by Спілка ветеранів війни з Росією on Thursday, February 4, 2021

В ефірі телеканалу «НАШ» заявили, що протестували у будні дні можуть тільки безробітні, які не платять податків. Водночас активістів телевізійники спочатку назвали «дармоїдами», а потім запросили на роботу.

Лідера «С14» Євгена Карася в ефірі назвали «бандитом». Сам же активіст назвав виконавчого продюсера телеканалу Миколу Бугу «придурком» і «тупорилим». Ведучих він називав «шкурами» та «шльондрами Путіна».

 

В Киеве кипеж на Жилянской 101 у телеканала Наш: радикалы общаются с сотрудниками канала. Осада продолжалась один час, сейчас стало легче. Смотрел прямой эфир, ну такое. Что думаете по этому поводу?

Posted by dtp.kiev.ua on Thursday, February 4, 2021

Потім телевізійники винесли активістам відра з кількою, щоб «нагодувати» учасників акції протесту.

Наразі учасники хочуть визволити затриманих протестувальників з Шевченківського РУВС. Правоохоронці затримали чотирьох активістів.  

Передісторія

2 лютого президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти  нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Також гарант ввів на п’ять років обмеження стосовно каналів «112 Україна», NewsOne, ZIK. Ці ЗМІ пов'язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу. Вони звинуватили Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

Напередодні у ЄС та США підтримали санкції проти телеканалів, пов'язаних з Медведчуком.  Раніше Зеленський пояснив, що заблоковані канали фінансує Росія. 

У Верховному Суді оскаржать указ Зеленського стосовно запровадження санкції проти каналів «Медведчука»