У ЄС та США підтримали санкції проти телеканалів, пов'язаних з Медведчуком
УНІАН

У Європейському Союзі підтримали запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна». У ЄС «надзвичайно схвально» поставилися до рішення РНБО та президента Володимира Зеленського.

Про це представник України при Союзі Микола Точицький заявив на засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Можу сказати, що вже сьогодні, починаючи з самого ранку, і з вчорашнього вечора, надзвичайно схвально поставилися у Європейській комісії і Службі зовнішньої політики до вчорашнього рішення Ради національної безпеки по наших санкціях. Це поки що неофіційна реакція, однак я думаю, що в ході візиту прем’єр-міністра до Брюсселя ми почуємо і офіційну реакцію. Важливо правильно все це позиціонувати», — наголосив він. 

Без обґрунтування санкцій щодо відключення каналів шанси на виграш у суді зростають — експерт

Дипломат підкреслив, що питання санкцій «залишається чутливим». За його словами, «нам варто чітко формулювати досьє, якщо ми хочемо мати більш ефективну реакцію Європейського Союзу».  

Підтримали санкції й у Штатах, пише пресслужба посольства США в Україні у Twitter.

«США підтримують зусилля з протидії зловмисному впливу Росії, докладені вчора 🇺🇦 на захист суверенітету й територіальної цілісності відповідно до її законодавства. Ми всі маємо працювати разом, щоб не давати застосовувати дезінформацію як зброю в інфовійні проти суверенних держав», — йдеться у повідомленні.

Chas News повідомляв, що Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти Тараса Козака.

Під санкції потрапили: «Нові комунікації» — ZIK, «Новини 24 години» — «Партнер ТВ», «Лідер ТВ» — «Телерадіокомпанія «112-ТВ», «ТВ вибір» — «112 Україна», «Новий формат ТВ» — засновник Тарас Козак, «Аріадна ТВ» — власник Тарас Козак.

Після блокування канали транслюють свої ефіри тільки в Інтернеті, зокрема у YouTube. 

Канали Медведчука спробують закрити і в YouTube