Стало відомо, як працюватимуть храми на Великдень в умовах карантину
iStock

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній сказав, що храми на Великдень будуть відкриті. За його словами, церква зробить усе можливе, щоб убезпечити вірян під час пандемії.

У ПЦУ планують й масове освячення пасок на хлібокомбінатах, заводах та магазинах. Про це митрополит Епіфаній розповів в інтерв'ю виданню «Радіо Свобода».

«Є цілі мережі магазинів, які звертаються до нас. Навіть у Києві ми делегуємо священнослужителів, які впродовж цих днів звершують освячення пасок і різних страв», — наголосив він.

Предстоятель ПЦУ запевнив, що на Великдень усі бажаючі зможуть піти до церкви, але за умов дотримання соціальної дистанції. Віряни повинні будуть використовувати захисні маски.

«Центральна влада передала фактично повноваження на місця. І кожна громада на місці, чи це обласний центр, чи це ОТГ, ухвалюють рішення, залежно від того, в якій зоні вони перебувають. Якщо це «червона» зона, коли хвороба інтенсивно розвивається , то, звичайно, обмеження посилюються… Централізовано у нас вже ухвалені відповідні рішення про те, як потрібно поводити себе в цих складних умовах», — резюмував митрополит Епіфаній.

Chas News повідомляв, що Папа Римський на Великдень закликав ділитись вакцинами і згадав про Україну.

Напередодні Ангела Меркель скасувала локдаун у Німеччині на Великдень. 

Степанов каже про «особливий режим» на Великдень і травневі свята