Starlink працюватиме в Україні незалежно від фінансування Пентагону — Ілон Маск

Засновник SpaceX Ілон Маск запевнив, що не збирався відключати супутниковий інтернет Starlink в Україні. 

Про це він повідомив у коментарях до новини про обговорення в ЄС можливості фінансування послуг Starlink в нашій країні.

«Перш ніж Пентагон надіслав відповідь, я сказав Михайлу Федорову, що SpaceX не вимкне Starlink, навіть якщо Міністерство оборони США відмовиться надати фінансування», — написав Маск.

Цю інформацію одразу підтвердив Федоров.

«Вдячний Ілону Маску. Перед усіма розмовами про фінансування ти підтвердив мені, що у будь-якому випадку забезпечите роботу Starlink в Україні. Це було критично важливо для України. Ми тобі вдячні», — зазначив міністр цифровізації, на що Маск йому відповів «завжди будь ласка».

Нагадаємо, у середині жовтня CNN повідомило, що у вересні SpaceX напривила листа до Пентагону із закликом взяти на себе фінансування послуг Starlink в Україні.

Потім цю інформацію підтвердив особисто Ілон Маск. Однак вже 16 жовтня він заявив, що продовжить і надалі самостійно фінансувати супутниковий інтернет у нашій країні. Українські високопосадовці також запевняли Starlink продовжить стабільно працювати. Зокрема, міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що з цього приводу у прямому контакті з Маском перебуває Михайло Федоров.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Підприємства Ілона Маска можуть перевірити на предмет ризиків для нацбезпеки — ЗМІ