Стефанчук пояснив, чому не всіх депутатів випускають у відрядження за кордон
Верховна Рада

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук пояснив, за якими правилами депутатів випускають за кордон, та відповів на звинувачення в утисках окремих політичних сил.

Згідно зі статистикою відряджень спікера парламенту, на депутатів «Європейської солідарності» припадає 9,74% від загальної кількості відряджень (по 6,7 на одного депутата), тоді як на депутатів «Слуги народу» — 53,24% відряджень (4,23 на одного депутата). Стефанчук також заявив, що представники «ЄС» є одними з лідерів за відрядженнями, проводячи в них декілька місяців.

Стефанчук зазначив, що відрядження погоджують не всім депутатам, бо дехто ними «зловживає, використовуючи як можливість сходити за кордоном на спектакль чи стадіон».

«А деякі народні депутати, які сьогодні активно скаржаться на невипуск їх у відрядження, подали мені нещодавно 4-5 послідовних заяв на відрядження за межі України загальною тривалістю майже 20 (!) днів, які мали завершитися приблизно до різдвяних свят. Такий збіг викликає багато питань», — написав Стефанчук.

За його словами, саме з цих причин керівництво Ради перейшло до більш ретельного розгляду заяв на відрядження за межі України.

Раніше пʼятого президента України Петра Порошенка не випустили з України у закордонну поїздку. В СБУ заявили, що поїздку могла використати росія для поширення ІПСО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Депутат рівненської облради незаконно збагатився на мільйони доларів — ДБР (фото)