Стоп, пропаганда! Twitter ввів санкції проти РІА «Новости»

Американська мережа мікроблогів Twitter ввела санкції проти російського агентства міжнародної інформації (РІА) «Новости». Адміністрація мережі вилучила його акаунт з пошукової видачі. Відтепер користувачі, які не були підписані на сторінку агентства, не зможуть її знайти. Про це повідомило саме РІА «Новости». «На наші запити соцмережа ніяк не реагує і не пояснює свої рішення», — йдеться в повідомленні прес-служби пропагандистської державної медіа-компанії «Росія сьогодні».

До цього аналогічні санкції Twitter ввів щодо профілів російських ЗМІ Russia Today і Sputnik (останнє — також проект Міжнародного інформагентства «Россия Cегодня»).

Раніше Twitter додав на офіційні акаунти президента і уряду РФ, а також декількох російських ЗМІ спеціальне маркування. Адміністрація соцмережі маркує сторінки видань, які, як заявили в компанії, знаходяться під контролем влади.

Facebook також заявив, що почне маркувати сторінки медійних організацій, які перебувають під контролем влади.

Тим часом російських хакерів підозрюють у смерті пацієнтки німецької лікарні. Можливо, це була перша смерть у світі через кібератаку