Страчений на камеру «вагнерівець» добровільно пішов на обмін – Подоляк

Колишній в'язень Євген Нужин, страчений «вагнерівцями» за здачу у полон, повернувся до росії у результату обміну полоненими.

Про це розповів радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі російського телеканалу «Дождь»

За його словами, Нужин відповідно до всіх юридичних правил підписав добровільну згоду на обмін.

«У нас дуже простий підхід. Полонений військовослужбовець може підписати добровільну відмову від обмінної процедури. І ось це буде у нас зафіксовано», — сказав він.

Подоляк також спростував чутки, що Нужина нібито обміняли на 20 українських військовополонених.

За його словами, обмін проходив за правилом «пакет на пакет». Україна отримала 47 своїх військовослужбовців, Росія — «якусь кількість» своїх. Відзначимо, що раніше голова Офісу президента повідомив, що під час останнього обміну додому повернулися 45 українців.

Подоляк додав, що засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин організував страту Нужина у пропагандистських цілях.

Нагадаємо, 11 листопада в Офісі президента повідомили, що повернули 45 військових у результаті обміну. Російська сторона обмін не коментувала.

Наступного дня російські телеграм-канали, пов'язані з ПВК «Вагнер», опублікували відео вбивства Нужина. Чоловік раніше відбував покарання за вбивство у російській в'язниці. Там його завербували до рядів найманців, а 4 вересня він здався у полон ЗСУ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 листопада