Стратегія умиротворення путіна зазнала провалу і вилилась в ракети по Києву — Кулеба
Twitter / @DmytroKuleba

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України, заявив, що стратегія умиротворення володимира путіна шляхом поступок зазнала провалу після 2014 року.

Про це голова МЗС сказав під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє «Європейська правда».

Кулеба наголосив, що політики, які справді хочуть зупинити війну, повинні підтримати Україну та допомогти їй на шляху до перемоги.

«Для усіх, хто вірить, що Україна може піти на поступки, щоб умиротворити путіна, моя відповідь дуже проста. Ця стратегія застосовувалась провідними силами у світі з 2014 року до 24 лютого 2022 року. Вона зазнала провалу. Вісім років цієї стратегії вилились у ракети, що б'ють по Києву, та у кровопролиття на Донбасі», — сказав голова МЗС.

Він додав, що розуміє небажання світових політиків визнавати помилковість своїх поглядів, але стратегія поступок зазнала невдачі, і в разі другої спроби це станеться знову.

Кулеба також застеріг від закликів зняти санкції з рф, щоб розблокувати українські порти та уникнути глобальної продовольчої кризи. Він назвав дії росії шантажем та заявив, що світ має стояти на своїй позиції, а не діяти на користь агресора.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Про путіна, Китай та єдність Заходу: головне з виступу Зеленського на Українському сніданку у Давосі