Суд арештував додаткові активи, що належали родичам Медведчука і Козака (фото)
СБУ

За матеріалами Служби безпеки та ДБР суд арештував додаткові активи, що належали братам екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака — Сергію Медведчуку та Богдану Козаку.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Йдеться про землю, корпоративні права, майнові комплекси та автотранспорт чотирьох підприємств у Львові. Серед них, зокрема, завод з виробництва бетону та будівельна компанія.

Загальна вартість заблокованого майна становить майже 400 млн грн.

Відповідні активи вже передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

«Таким чином в управлінні держави додатково перебуватимуть понад 10 тис. м² нерухомості та більше 70 одиниць автотранспорту і будівельної техніки компаній Сергія Медведчука та Богдана Козака», — додають в СБУ.

Нагадаємо, Сергій Медведчук і Богдан Козак причетні до фінансових махінацій на шкоду Україні протягом 2017-2023 років. Вони умисно виводили «в тінь» кошти, внаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 75 млн грн податків. Ці гроші спрямували для фінансування війни.

На підставі зібраних доказів Сергію Медведчуку та Богдану Козаку заочно повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів). Зараз вони переховуються за межами України.

28 червня 2024 року Державне бюро розслідувань передало в управління Національному агентству з виявлення активів (АРМА) підприємство найближчих родичів колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака вартістю $5 млн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ показали, як «мінусують» техніку ворога на передовій (відео)