Суд над Шишимаріним: як адвокат обґрунтовує невинуватість росіянина
Фото: Тетяна Коза, Ґрати

20 травня у Солом’янському районному суді Києва продовжився розгляд справи російського сержанта Вадима Шишимаріна, якого звинувачують у вбивстві беззбройного цивільного — 62-річного Олександра Шепілова. Про хід процесу повідомляють Ґрати.

На попередньому засіданні Шишимарін повністю визнав провину та розповів обставини злочину.

28 лютого ЗСУ розбили колонку, у якій був Шишимарін. Після цього він з кількома співслужбовцями викрав цивільну автівку та доїхав до селища Чупахівка на Сумщині, де і сталося вбивство.

За даними слідства, вбити цивільного Шишимаріну наказав співслужбовець, аби чоловік не повідомив про місце розташування російських військових. Наступного дня Шишимаріна взяли у полон.

На сьогоднішньому засіданні адвокат Віктор Овсянников переконував, що у його підсудного «не було наміру вбивати чоловіка, а наказ він виконав формально, сподіваючись, що не попаде».

Вадим Шишимарін суд

У зв'язку з цим захисник заявив, що Шишимарін невинний у злочині, у якому його обвинувачують — порушення правил та звичаїв війни поєднані з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 ККУ). У коментарі ВВС адвокат сказав, що справу треба кваліфікувати як ненавмисне вбивство, за що передбачено покарання до 5 років позбавлення волі.

При цьому російський солдат під час дебатів знову заявив, що щиро кається у скоєному.

«Я щиро каюсь у тому, що я зробив. На той момент я нервувався, йшли бойові дії, і не хотів убивати. Але так сталося... згодом я зрозумів, що краще здатися в полон», — сказав Шишимарін.

А у своєму останньому слові він ще раз попросив вибачення.

«Я хотів би ще раз вибачитися за те, що зробив. Я не відмовляюся і готовий прийняти всі заходи, які будуть», — заявив він.

На цьому засідання завершилося. Суд має оголосити вирок 23 травня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Дезертир повернувся в Україну з окупантами, потрапив у полон і отримав 14 років в'язниці