Суд наклав арешт на цінні папери та грошові активи «Моршинської» — ЗМІ

Суд заарештував корпоративні права (цінні папери та грошові активи) одного з найбільших виробників мінеральної води в Україні на суму понад 53,4 млн грн.

Про це повідомляють Офіс генпрокурора та Бюро економічної безпеки.

Слідство дійшло висновку, що це підприємство через кіпрські компанії належить російському олігарху.

Намагаючись уникнути санкцій та націоналізації, він разом з партнерами за фіктивними угодами хотів вивести зі своєї власності активи, розташовані в Україні. Однак правоохоронці цю спробу попередили.

В Офісі генпрокурора та БЕБ прізвище олігарха та назву компанії не назвали, лише уточнили, що, за даними одного із консалтингових агентств, орієнтовна ринкова вартість цього бренду в 2021 році становила понад 10 млрд грн.

Утім, за даними Економічної правди, мова йде про олігарха Михайла Фрідмана та виробника мінеральних вод «Моршинська».

В Україні Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володіє компанією IDS Group Ukraine, «дочкою» міжнародної групи IDS Borjomi International, яка входить до «Альфа-груп». Компанія є ексклюзивним імпортером води «Боржомі», а також випускає мінеральні води українського виробництва, зокрема, «Моршинську» та «Миргородську».

Раніше український суд наклав арешт на активи кіпрських компаній російського олігарха Михайла Фрідмана на загальну суму понад 12,4 млрд. грн. Під арешт потрапили рахунки із паперами холдингової компанії, якій належить понад 40% «Альфа-банку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Не знаю як жити». Російський мільярдер Фрідман поскаржився на санкції