Суддя з російським паспортом Богдан Львов програв суд про поновлення на посаді

12 червня шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення суду першої інстанції про поновлення Богдана Львова на посаді судді Верховного суду і виплати йому заробітної плати «за час вимушеного прогулу».

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

На засіданні представниця Верховного суду заявила, що попередній голова ВС Всеволод Князєв видав наказ про припинення повноважень Львовв у межах законодавства і відповідно до наданих йому повноважень.

Захист Львова натомість доводив, що наказ був незаконним, а Львов «не є громадянином рф».

Представник третьої сторони — Служби безпеки — підтримав апеляційну скаргу Верховного суду та підтвердив на судовому засіданні, що СБУ встановило наявність у Львова російського громадянства.

Львов після оголошення рішення заявив, що здивований ним.

«Хоч за світовою практикою, хоч за законодавством, не може бути звільнення судді одноособовим. Більше поки додати мені нічого», — сказав Львов.

Нагадаємо, 15 вересня 2022 року проєкт «Схеми» оприлюднив матеріал про російський паспорт Богдана Львова. Він нібито вперше його оформив у 1999 році, а потім поновив у 2012 році.

Згодом цю інформацію підтвердила СБУ, а Верховний суд виключив його зі свого складу. Однак у січні 2024 року суд поновив Львова на посаді.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Під Львовом скоїли замах на кримінального авторитета «Джоніка» — ЗМІ