Супутник Південної Кореї зафіксував рух військових КНДР до рф

Супутник Південної Кореї зафіксував пересування військ КНДР до росії. Зокрема, у Владивостоці знаходяться 1,5 тис. солдатів спецназу.

Про це повідомляє Yonhap News Agency.

Один із трьох знімків, які оприлюднила розвідка Південної Кореї, був зроблений супутником.

Коментуючи знімки, Національна служба розвідки Південної Кореї (NIS) повідомила, що КНДР вирішила направити близько 12 тис. військових до росії для підтримки її війни проти України і вже розгорнула 1,5 тис. спецназівців у Владивостоці.

За даними журналістів, цей знімок, імовірно, був зроблений супутником, оснащеним радаром із синтетичною апертурою, який може збирати дані незалежно від погоди за допомогою систем дистанційного зондування.

Зазначимо, що Південна Корея уважно відстежує переміщення Північної Кореї за допомогою супутників, якими керує уряд і військові, на тлі зростання та поглиблення військової співпраці між Москвою та Пхеньяном.

Війська КНДР в росії

Нагадаємо, раніше видання Washington Post писало, що до кінця 2024 року росія може відправити в Україну кілька тисяч солдатів із КНДР.

18 жовтня очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов повідомив, що майже 11 тис. піхотинців з Північної Кореї проходять підготовку в росії для війни проти України. Перші солдати з КНДР будуть готові воювати вже в листопаді

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сили оборони уразили аеродром в Липецьку — Генштаб