«Сюжет не дуже» — Зеленський вперше прокоментував розслідування про офшори
УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що розслідування «Слідство.Інфо» за матеріалами Pandora Papers про офшори, «не містить нічого нового».

Він запевнив, що не займався відмиванням. Про це глава держави розповів в інтерв'ю телеканалу ICTV.

«Чесно кажучи, сюжет не дуже, я вам кажу як професіонал. По-перше, нічого нового, це було для мене, як дежавю. У 2019 все те ж кіно я бачив на каналах олігарха Порошенка, який показував, тому що розумів, що проти мене бруду ніякого немає. І навіть якщо ви подивитеся дебати, навіть, здається, там він (Порошенко — Прим. ред.) кричав зі сцени: «Гроші Квартал отримував від Приватбанку, Коломойського». Все це стара історія», — зазначив Зеленський.

Що таке Pandora Papers? І до чого тут Зеленський, Путін та Шакіра

Президент не став заперечувати, що у 2012 році використовував офшорні компанії.

«За часів пана Януковича тоді всі структурували свій бізнес, особливо бізнес, пов'язаний зі ЗМІ. Усі канали мали компанії за кордоном, абсолютно всі. Тому що це була можливість, щоб на тебе політика не впливала. У «Кварталу 95» була сатира, всі тиснули, всі хотіли впливати», — пояснив він.

Зеленський підкреслив, що ані він, ані жоден член студії «Кварталу 95» не займалися відмиванням грошей.

Раніше Chas News повідомляв, що глава держави може бути причетним до відмивання $40 млн. За даними міжнародних журналістів, офшори Зеленського пов'язані з бізнесменом Коломойського.

Пандора президента. Що буде з рейтингом Зеленського після офшорного скандалу