Тарас Чмут закликав понизити мобілізаційний вік до 20 років

Директор благодійного фонду «Повернись живим» Тарас Чмут закликав суттєво знизити мобілазаційний вік в Україні.

Про це він розповів в інтерв'ю Українській правді.

За його словами, рішення про пониження призовного віку до 25 років вже запізнилося і зараз треба його знизити ще на п'ять років.

«На мою думку, мобілізація має відбуватися з 20 років уже. Ми занадто багато втратили часу. Якщо ми хочемо вижити як країна, ми маємо повернутися до війни обличчям, прийняти її як реальність і почати з цим щось робити. Бо інакше — все даремно, сотні тисяч людей, які загинули, які скалічені, які гинуть сьогодні, поки ми тут балакаємо. Воно все даремно», — наголосив він.

Чмут зазначив, що зараз українській армії у першу чергу не вистачає людей.

«Немає людей — немає всього решти. Якби була достатня кількість людей, війна була б зовсім іншою зараз», — заявив голова фонду.

Він додав, що аудит, який зараз проводять у ЗСУ за доручення Головнокомандувача Олександра Сирьского, цю проблему не вирішить.

«Нам треба приймати непопулярні рішення або в майбутньому нас чекаютимуть ще більші проблеми», — закликав Чмут.

За його словами, на другому місці серед потребу ЗСУ — боєприпаси усіх калібрів. Далі йдуть бронетехніка (БМП і БТР), медично-евакуаційний транспорт, засоби радіотехнічної боротьби,колективне піхотне озброєння, транспорт, логістика та інженерна техніка.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Верховна Рада схвалила у другому читанні законопроєкт про мобілізацію