Telegram б’є рекорди по зростанню аудиторії і готується до блокування

За минулий тиждень аудиторія Telegram значно виросла. За даними сервісу статистики TGStat.ru, кількість підписників новинних каналів за останній тиждень зросла більш як на 19 млн користувачів. Люди таким способом намагаються отримати незалежну інформацію про війну. До 24 лютого аудиторія новинних каналів зростала на 200-400 тис підписників за день, а за останній тиждень – на 3,5-5 млн.

Проте сьогодні в першій половині дня росіяни відзначили складнощі з доступом до Telegram, ці проблеми підтверджує і сервіс аналізу доступності сайтів DownDetector.

Також сьогодні російський телеком-регулятор Роскомнадзор направив в Telegram вимогу про видалення інтернет-ресурсів (ботів), які дозволяють «отримати інформацію про військовослужбовців Росії, що перебувають у списках полонених чи вбитих» під час війни проти України. У заяві сказано, що ці канали збирають дані про військовослужбовців та членів їх сімей, а ця інформація може використовуватися для протиправної діяльності.

Не виключено, що якщо адміністрація Telegram відмовиться заблокувати ці канали, сервіс буде заблоковано на території Росії. Тим більше, що Роскомнадзор нещодавно сповільнив роботу Facebook та Twitter та готується блокувати YouTube.

На російському авторинку колапс. Бюджетні авто подають по цінам топових моделей. Власне виробництво стоїть
Велика Британія закликає запроваджувати нові санкції проти Росії