Тепер офіційно. Олімпійські та Паралімпійські ігри в Токіо проведуть без іноземних глядачів
Getty Images

Іноземних глядачів не допустять на Олімпійські та Паралімпійські ігри в Токіо через пандемію COVID-19.

Про це заявив на сайті організаційний комітет Ігор в Токіо за підсумками онлайн-зустрічі Міжнародного олімпійського комітету (МОК), Міжнародного паралімпійського комітету (МПК), столичного уряду Токіо, організаційного комітету Токіо 2020 та уряду Японії.

Уряд Японії повідомив МОК та МПК про рішення не дозволяти в'їзд для зарубіжних уболівальників на Олімпійські та Паралімпійські ігри в Токіо через пандемію COVID-19. Оргкомітет Токіо 2020 поверне гроші за вже придбані іноземцями квитки. Їх повинні незабаром проінформувати про механізм повернення.

МОК та МПК оголосили на сьогоднішньому засіданні п’яти сторін, що повністю поважають і приймають цей висновок.

Японське агентство Kyodo News також повідомляє, що організатори вирішили не дозволяти в'їзд іноземним волонтерам. На момент перенесення Ігор на 2021 рік іноземцями було близько 10% з 80 тис. волонтерів Олімпіади 2020. Влада пообіцяла вивчити можливість приїзду тих волонтерів, яким важко підібрати заміну в Японії, наприклад, носіїв малопоширених мов.

За даними агентства, іноземцям могли продати близько 1 млн квитків на Олімпіаду.

Японська координаційна рада з протидії COVID-19 на Олімпійських та Паралімпійських іграх в Токіо у грудні 2020 року опублікувала проміжне резюме. У ньому вона заявила: «Рішення про прийом зарубіжних глядачів буде прийняте до весни 2021 року з урахуванням ситуації з COVID-19 у Японії і за кордоном, імміграційних правил, що діятимуть на той час, і будь-яких чинних обмежень на відвідування спортивних заходів». 3 березня 2021 року сторони домовилися, що остаточне рішення оголосять до кінця березня.

Акредитовані учасники Ігор, які приїдуть до Японії цього літа, й надалі повинні дотримуватися посібників Tokyo 2020 Playbook. Другу його версію організатори опублікують до кінця квітня.

«Ми продовжуватимемо робити все можливе для забезпечення безпечних і безпечних Ігор, сподіваючись, що Олімпійські та Паралімпійські ігри «Токіо-2020» стануть світлом надії для людей у всьому світі» — пишуть організатори ігор.

Багато в чому Ігри «Токіо-2020» абсолютно відрізнятимуться від будь-яких попередніх Ігор. Однак суть Ігор залишатиметься незмінною, оскільки спортсмени прикладають максимум зусиль та надихають світ позамежними виступами

Передісторія

Олімпіада в Токіо повинна була пройти з 24 липня по 9 серпня 2020 року, але через пандемію змагання були перенесені на рік і відбудуться в період з 23 липня по 8 серпня 2021 року. При цьому назву Ігор «Токіо-2020» зберегли.

Раніше Сhas News повідомляв, що витрати на Олімпіаду і Паралімпіаду в Токіо зросли майже на $2 млрд.

Як ми писали раніше, лідери G7 підтримали уряд Японії у намірі провести змагання.

«Про перенесення Олімпіади я, як і всі, дізналась з новин в інтернеті»