Тепер викликатимемо літак, як таксі. Ексменеджер Uber запустив лоукост-авіакомпанію
Getty Images

Екскерівник африканського підрозділу Uber Джонатан Айяш запустив у Південній Африці лоукост-авіакомпанію, яка має назву Lift. Назва і принцип діяльності схожі з агрегатором таксі Lyft, конкурентом Uber, повідомляють Reuters і AeroTime.

Айяш зазначив, що коронавірусна криза сприяла запуску нової авіакомпанії. Адже у 2020 році — рекордно низькі експлуатаційні витрати, ціни на нафтопродукти, вартість робочої сили та власне літаків. Конкуренти зараз переживають складні часи та отримують державну допомогу.

Лоукостер літатиме на літаках Airbus A320, придбаних у лізинг у місцевої чартерної компанії. На початку компанія курсуватиме маршрутами Йоганнесбург-Кейптаун та Йоганнесбург-Джордж.

Бізнес-модель Lift наслідуватиме підхід Uber і, зокрема, передбачає швидке додавання та скасування нових маршрутів відповідно до попиту. Пасажири зможуть скасовувати та змінювати рейси без штрафів.

«Так само, як Uber змінив мобільність, авіаіндустрія має можливість переосмислити відношення до пасажирів і стати більш клієнтоцентричною», – вважає співзасновник Lift Гордон Новік.

Південнокорейські гіганти доставки їжі масово наймають кур’єрів