Тестовий запуск найпотужнішої ракети в історії Starship завершився вибухом (відео)

Сьогодні, 20 квітня, компанія SpaceX здійснила запуск найпотужнішої в історії космічної ракети Starship. Але вже через декілька хвилин після старту вона вибухнула.

Про це повідомили у Twitter компанії.

Старт був успішним, але на висоті понад 30 км перед моментом розʼєднання першого ступеня з космічним кораблем система втратила керування, тому SpaceX активувала систему знищення ракети.

Ракета без екіпажу мала здійснити 90-хвилинний політ і зробити майже повний оберт навколо Землі, а потім приземлитися в Тихому океані біля узбережжя Гаваїв. Перший тестовий політ мав пройти 17 квітня, але його скасували через проблеми із клапаном тиску.

У SpaceX вже заявили, що проаналізують помилки та готуватимуться до нового старту. Глава компанії Ілон Маск привітав команду  з тестовим запуском та  анонсував наступні випробування «через кілька місяців».

Що відомо про ракету Starship

Starship — найпотужніший космічний корабель у світі. Він здатен перевозити до 150 тонн при багаторазовому використанні. Його розробили як для перевезення людей, так і вантажів на навколоземну орбіту, Місяць та Марс. Як обіцяє Маск, Starship може зробити революцію у космічних подорожах.

Система висотою понад 120 і діаметром 9 метрів складається із космічного корабля та надважкої ракети Super Heavy з 33 двигунами. Корабель може бути пасажирським або вантажним, залежно від мети місії. Компанія планує використовувати його в пілотованих місіях зі створення населених баз на Марсі та Місяці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія використовує секретну зброю проти Starlink в Україні — ЗМІ