Тімановська продає свою срібну медаль на підтримку репресованих білоруських спортсменів
eBay

Христина Тімановська, білоруська легкоатлетка, яку зняли з Олімпіади й намагалися силоміць вивезти з Ігор після критики білоруських спортивних чиновників, виставила на аукціон свою срібну медаль Європейських ігор 2019 року, які проходили у Мінську. 

Відповідний лот з'явився на аукціоні eBay.

«Ці змагання були надзвичайно важливими для мене, оскільки вони проводилися на домашній арені. Багато людей, зокрема моя родина та родичі, прийшли вболівати за мене. Пам’ятаю, коли я бігла естафету й залишалося тільки приблизно 80 метрів дистанції, я відчувала, що в мене вичерпуються сили. У цей момент я почула, що стадіон вибухає від того, як голосно люди вболівали за мене», ㅡ цитують спортсменку на сайті.

Це одна з найдорожчих медалей у спортивній кар’єрі Тімановської, яку вона завоювала у командній естафеті на ІІ Європейських іграх 2019 у Мінську.

У заявці вказали, що медаль продають на прохання спортсменки на підтримку вільних спортсменів Білорусі, які постраждали від дій режиму Лукашенка.

Усі кошти, отримані від продажу, будуть передані до білоруського «Фонду спортивної солідарності».

Цей фонд надає фінансову, психологічну, організаційну та будь-яку іншу допомогу білоруським спортсменам, які постраждали від дій режиму Лукашенка. Та взаємодіє з міжнародними організаціями та федераціями з різних видів спорту з метою захисту прав спортсменів.

Початкова ціна лота становила $5 тис. Наразі вона вже перевищила $20 тис.

МОК позбавив акредитації двох тренерів, причетних до спроби вивезення Тімановської з Олімпіади