Тищенко заявив, що вечірка в готелі Києва не порушує правил карантину
УНІАН

Нардеп від «Слуги народу» Микола Тищенко вважає, що вечірка в готелі Києва не порушує карантин. Він додав, що день народження його дружини святкували не в ресторані, а в готельному номері.

За його словами, проведення масових заходів в таких умовах не забороняється українским законодавством. Про це Тищенко розповів у Facebook.

«З юридичної точки зору — і це аксіома для нашого карантинного часу — святкування чого-небудь в готельних номерах готелів абсолютно не заборонені. Підкреслю, що мова йде саме про номери готелю, а не про ресторан як про це, не розібравшись, написала частину журналістів», — написав він

Нардеп каже, що ніяких кримінальних чи адміністративних справ щодо нього не відкрили.

«Проте, я буду повністю сприяти поліції в розслідуванні (якщо воно необхідне при очевидних фактах). А суму, витрачену на свято, дружина обов'язково внесе в декларацію, якщо того вимагатиме законодавство… Я цілком визнаю, що подібна ситуація могла обурити українське суспільство. Тому прошу найщиріше вибачення», — повідомив «слуга народу». 

 

Пару важных слов по поводу празднования дня рождения моей жены. Первое и ВАЖНЕЙШЕЕ👇🏻 С юридической точки зрения - и это...

Posted by Николай Тищенко on Tuesday, April 20, 2021

На вечірці було трохи більше 20 людей, які раніше перехворіли на коронавірус, запевняє. Всі вони за добу здали тести, а святкування нібито проходило в «майже родинному» колі.

«Протягом останніх двох років через величезної кількості роботи я практично не приділяв уваги родині. Це мої мотивації. І звичайно, в цих мотиваціях ні формально, ні неформально і близько немає бажання порушити карантин або хизуватися подібним порушенням. І я не тільки депутат, але і проста людина, у якої теж є сім'я», — наголосив Тищенко.

Він визнав свою вину перед суспільством та зазначив, що готовий понести політичну відповідальність.

Передісторія

Тищенко цими вихідними влаштував для своєї дружини вечірку в п'ятизірковому готелі Fairmont в центрі Києва. Її відвідали близько 30 бізнесменів та політиків.

Водночас в столиці зараз діє жорсткий карантин. Масові зібрання заборонено, звичайних людей не пускають в громадський транспорт без спецперепусток. 19 квітня поліцейські відкрили кримінальну справу через вечірку в київському готелі.

Торік Bihus.Info повідомив, що під час карантину київський ресторан «Велюр», пов'язаний з нардепом від «СН» Тищенком, продовжує працювати і приймати «відомих у політичних колах людей».

«Слуга народу» Шевченко заявив, що Лукашенко передав йому інформацію для Зеленського