Трамп обіцяє мирний перехід влади у разі програшу на виборах
Getty Images

3 листопада у США пройдуть президентські вибори. Від Демократичної партії на посаду президента балотується Джо Байден, від Республіканської — чинний американський лідер Дональд Трамп. Під час передвиборчого заходу в Маямі президент США пообіцяв мирний перехід влади у разі своєї поразки на виборах.

Про це повідомляє CNN.

«Так, я забезпечу мирний перехід влади (в разі програшу на виборах — Прим. ред). Але я хочу, щоб це були чесні вибори», — зазначив Трамп.  

Також президент запевнив виборців, що наразі його команда впевнена у своїй перемозі.

У той же час у голосуванні на 59-х виборах президента США з 250 млн американців вже взяли участь понад 17 млн (7,13% загальної кількості виборців). Вони мали змогу проголосувати поштою або особисто прийти на виборчу дільницю ще до основго дня голосування, передає неурядова організація United States Election Project.

У вересні Трамп заявляв про спробу підтасовки виборів за допомогою поштового голосування в Північній Кароліні. За його словами, деякі жителі штату отримали поштою по два бюлетені для голосування. Тоді він вказав на те, що демократи загрожують виборам.

«Відкликайте бюлетені, виходьте і голосуйте, як у минулі десятиліття, коли не було проблем!», —закликав американський лідер.

Раніше ми писали, що більше 10 млн дострокових голосів американці віддали на президентських виборах.

Взаємні образи та звинувачення. Як пройшли перші дебати Трампа і Байдена