Трамп заявив, що погрожував союзникам по НАТО не захищати їх від росії
Facebook / Donald J. Trump

Колишній президент США Дональд Трамп зізнався, що свого часу погрожував країнам-союзникам по НАТО не виконувати статтю 5-ту про колективну оборону, якщо вони не вкладатимуть більше коштів у Альянс.

Про це ексглава держави розповів на одному із заходів 21 квітня, повідомляє The Washington Post.

«Чи означає це, що якщо ми не заплатимо, ви не будете захищати нас від росії», — уточнив тоді у Трампа один із лідерів країн. Експрезидент відповів ствердно.

Політик натякає, що це була така «переговірна тактика».

«Якби я сказав, що не це мав на увазі, тоді навіщо їм платити. Тому хтось мав це сказати», — пояснив свої слова Трамп. Він додав, що здивований тим, як розмова не просочилася в публічний простір в часи його президенства.

Нинішній коментар є явним посиланням на саміт НАТО 2018 року. Хоча лідери країн та інші особи, які були там присутні, кажуть, що погрози експрезидента були не такими прямолінійними.

Незабаром НАТО може поповнитися новими членами. Швеція та Фінляндія в прискореному порядку ведуть дебати про можливість вступити в Альянс.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Трамп попередив про можливість початку третьої світової війни