Три VPN-сервіси готові надати росіянам безкоштовний доступ до заблокованих сайтів

Три VPN-сервіси Amnezia VPN, Proton та HighLoad VPN вирішили надати безкоштовний доступ росіянам до своїх продуктів. Адміністрації цих сервісів відповіли на заклик Роскомсвободи, організації, що займається захистом цифрових прав в росії та боротьбою з цензурою. Ця організація звернулась до VPN-сервісів з проханням допомогти росіянам обійти встановлену в країні інтернет-цензуру, яка посилилась останнім часом.

Ці VPN-сервіси допоможуть отримати доступ до Facebook, Instagram, Twitter, а також низки заблокованих медіа, до прикладу, «Медуза», BBC, Associated Press, Deutsche Welle, Euronews, TJournal та інших.

З початку війни проти України в росії зросло використання VPN-сервісів: протягом перших двох тижнів березня зростання склало 2000%.

Проте ініціатива Роскомсвободи та адміністрації VPN-сервісів може не мати сенсу, адже в країні не виключається повна заборона VPN-інструментів. Тим більше, що ще минулого року в росії обмежили доступ до окремих VPN, до прикладу,  VyprVPN, Opera VPN, Hola!VPN, ExpressVPN, KeepSolid VPN Unlimited, Nord VPN, Speedify VPN та IPVanish VPN. Відповідно, ця ідея Роскомсвободи та VPN-продуктів може бути заблокована рішенням головного цензора російського інтернету, Роскомнадзором.

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.