«Це — безбожжя»: митрополит УПЦ МП «подякував» патріарху Кирилу за благословення вбивств українців (відео)

Митрополит УПЦ МП Лонгин (Михайло Жар), настоятель Банченського монастиря в Чернівецькій області, під час недільної проповіді заявив, що патріарх Кирилу (Гундяєву) відповість перед Богом за свою підтримку війни.

Відео проповіді опубліковано на сторінці монастиря в Instagram.

«Ваша святість, дякуємо за ваше благословення. За те, що гинуть люди і проливається кров. За те, що ви бомбили наші монастирі, наші церкви. За те, що ви вбиваєте наших ченців, наших священиків. Дякуємо, Ваша святість, за велике ваше благословення на кровопролиття. Це — безбожжя», — заявив митрополит Лонгин.

Священнослужитель наголосив, що Кирил та усі церковники, які благословляють російське вторгнення, будуть відповідати перед Богом за кожного вбитого окупантами українця.

«Хтось буде відповідати за пролиту кров, за материнські сльози, за дітей, які залишилися сиротами. Ті, що благословляли війну та кровопролиття — ви відповісте перед Богом, не перед людьми. За кожну сльозинку материнську, за кожну свіжу могилку ви відповісте перед Господом Богом. Цьому нема прощення. Ви поранили весь український православний світ. Ви завдали нам болю. Не шукайте собі виправдань», — зазначив митрополит.

Нагадаємо, 27 травня Собор УПЦ вніс зміни до свого статуту, що свідчать «повну її самостійність та незалежність», висловив незгоду  з позицією Московського патріарха Кирила та висунув умови для проведення діалогу з ПЦУ.

На українських територіях, які наразі знаходяться під контролем росіян, УПЦ МП продовжить називати себе частиною «московського патріархату».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Патріарх Кирил розповів кадетам, що у росіян є «щеплення від військових авантюр»