«Це було майже неможливо»: пілот, що літав у Маріуполь розповів, як проходила операція (відео)

«Головна складність — допомогу потрібно було доставляти на 100 км у глибину контрольованої ворогом території. Це було не те, що складно. Це було майже неможливо», розповів в інтерв'ю ЗСУ пілот( його імя не називають), що керував гвинтокрилом, який доставляв допомогу на завод «Азовсталь», де перебували українські захисники.

За його словами, під час польоту з Маріуполя за 6 км від міста у гелікоптер влучила ракета, і один двигун відмовив. Другий вертоліт, який летів позаду, росіяни збили, і екіпаж загинув.

Нагадаємо, раніше голова української розвідки Кирило Буданов розповідав, що ЗСУ здійснили сім вильотів за участю 16 вертольотів. Всі поставки пройшли успішно попри систему ППО ворога.

На жаль, під час останніх вильотів окупанти збили два гелікоптери та ще один, який прилетів на допомогу. Відомо, що українська авіація також евакуювала поранених.

Також нещодавно в мережі оприлюднили відео, записані з бортів українських гелікоптерів Мі-8, які доправляли в оточений гарнізон на «Азовсталі» зброю, боєприпаси, ліки та особовий склад.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.