«Це ляпас Україні»: посол Мельник — про заборону українських прапорів у Берліні 9 травня

Андрій Мельник, посол України в Німеччині, назвав «катастрофічною політичною помилкою» заборону української символіки на заходах 8-9 травня в Берліні.

Про це він наголосив в інтерв'ю Redaktions Netzwerk Deutschland.

6 травня поліція Берліна повідомила організаторам пам'ятних заходів з нагоди 77-ї річниці перемоги над нацистською Німеччиною про заборону використання російської та української символіки під час відвідування пам'ятників Другої світової війни.

«Це ляпас Україні та ляпас українському народу», — заявив Мельник.

Він наголосив, що прирівнювання української символіки до символіки країни, яка вчиняє воєнні злочини проти мирного населення, є «катастрофічним політичним рішенням».

«У столиці заборонено публічне носіння українського прапора, як і російського, під яким день і ніч здійснюються найгірші воєнні злочини проти мирного українського населення та десятків тисяч українців, жінок і дітей, холоднокровно вбитих, це величезний скандал. Це не лише свідчить про відсутність такту, але й про катастрофічне політичне рішення», — підкреслив посол.

Дипломат зазначив, що на такому фоні усі запевнення Німеччини в солідарності з Україною — «порожній звук».

«Можна зрозуміти зусилля поліції щодо забезпечення безпеки. Але той факт, що нація-жертва та злочинці прирівнюються один до одного, просто обурливий», — заявив Мельник і закликав місцеву владу Берліна «негайно скасувати це сумнівне рішення».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

9 травня. Чи зміниться в регіонах комендантська година та що радить місцева влада (оновлено)