«Це повна нісенітниця»: адвокати відреагували на звістку про смерть Нестора Шуфрича

У месенджері Telegram ширилась інформація про те, що народний депутат Нестор Шуфрич начебто помер у слідчому ізоляторі. На це відреагував його адвокат.

Першим про смерть Шуфрича написав колишній депутат Ігор Мосійчук із посиланням на «знайомих адвокатів».

Дещо пізніше своє повідомлення він видалив, але інформацію спростував. Каже: «адвокати натупили».

«Визнаю! Адвокати через мене зробили вкид… Перепрошую перед читачами і колегами! Це моя помилка, мав ще в трьох джерелах перевірити! Тепер буду навчений! Не помиляється той, хто нічого не робить!» — сказав Мосійчук.

Окрім нього, про нібито смерть Шуфрича  написав депутат Артем Дмитрук, якого оголосили в розшук після незаконного виїзду за кордон. Він заявив, що Нестора Шуфрича «вбили», але він сподівається, що ця інформація не відповідає дійсності.

У пресслужбі Офісу генерального прокурора, зокрема, сказали, що інформація про смерть Шуфрича «не відповідає дійсності». А його адвокат у коментарі «hromadske» заявив, що «це повна нісенітниця».

Відомо, що напередодні Шуфричу через погане самопочуття викликали лікарів до зали Печерського райсуду Києва, де відбувалося підготовче засідання у його справі. На засідання суду депутата нібито доставили просто з лікарні, де він проходив реабілітацію після операції.

У чому звинувачують Нестора Шуфрича

Нестора Шуфрича затримали 15 вересня, тоді йому теж повідомили про підозру у держзраді. Тоді ж йому повідомили про підозру за статтею державна зрада.

СБУ стверджує, що він «тісно співпрацював» і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, який координував російську агентуру в Україні.

18 квітня СБУ затримала бізнес-партнера народного депутата Нестора Шуфрича.

Таким чином усього за три місяці на рахунки окупантів перевели понад пів мільйона російських рублів (близько 209 тис. грн). Призначення платежів — надання «послуг воєнізованої охорони» об’єктів народного депутата на території півострова.

Бізнес-партнеру Шуфрича повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій з метою повалення конституційного ладу). Йому загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Нардеп Шуфрич постане перед судом через фінансування росгвардії