«Це свідчення втрати адекватності»: Резніков — про звіт Amnesty International

Міністр оборони Олексій Резніков розкритикував звіт Amnesty International щодо розміщення українських військових у цивільних обʼєктах.

«Будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і Український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International, — це свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет», — заявив він.

Міністр нагадав, що єдина причина, чому сотні тисяч наших громадян живі і мають домівки, хоча могли їх втратити, — це заслуга українських військових.

«Росіяни чинять злочин геноциду проти українського народу. Будь-які спроби поставити під сумнів право українців опиратися геноциду, захищати свої родини й домівки, захищати свої життя і життя своїх дітей, опиратися діям росії як держави-терориста – це збочення, у які б правові конструкції його б не маскували», — наголосив Резніков.

За його словами, Україна — правова держава, в якій аналізують і дають юридичну оцінку подіям на фронті, однак це не означає, що можна паплюжити нашу армію.

«Ми не дозволимо паплюжити нашу армію, наших захисників. Це я як юрист говорю», — наголосив Резніков.

Нагадаємо, в Офісі президент також прокоментували скандальний звіт правозахисної організації. Михайло Подоляк, радник голови ОП, наголосив, що життю українців загрожує тільки російська армія, а заяви Amnesty International є не чим іншим, як участю в дискредитаційній кампанії росії проти Збройних сил України.