Центр протидії дезінформації очолила юрист Поліна Лисенко
iStock

Український лідер Володимир Зеленський призначив Поліну Лисенко керівником Центру протидії дезінформації (ЦПД). 6 квітня нове відомство презентують.

Про це повідомила пресслужба ОПУ.

«Президент України Володимир Зеленський призначив Поліну Лисенко керівником Центру протидії дезінформації. Відповідний указ № 137/2021 Глава держави підписав 2 квітня», — йдеться в повідомленні.  

Лисенко наголосила, що цей орган влади створили з метою протидії загрозам нацбезпеці та націнтересам України в інформаційній сфері, боротьби з пропагандою, деструктивними дезінформаційними впливами та кампаніями, недопущення маніпулювання громадською думкою.

Twitter представив пілотний проєкт Birdwatch по боротьбі з дезінформацією

«Центр повинен стати надійним щитом для громадян та держави від інформаційних загроз, які виникають як ззовні, так і всередині країни та спрямовані на розхитування державних інститутів і маніпулювання суспільною думкою», — сказала вона.

ЦПД створили рішенням РНБО від 11 березня 2021 року. Воно набуло чинності 19 березня 2021-го указом президента № 106/2021.

6 квітня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак презентує роботу Центру представникам дипломатичних місій в Україні, а також експертам і громадським діячам у сфері медіа.

Довідка

У 2015 році Поліна Лисенко закінчила магістратуру у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (магістр права). До 2019 року навчалася в цьому виші в аспірантурі. Кандидат юридичних наук.

У 2013-2015 роках працювала на посаді молодшого юриста у приватній юридичній компанії. З квітня 2015 до вересня 2019-го була помічником першого заступника директора Національного антикорупційного бюро України. До березня 2020 року обіймала посаду начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу Генерального прокурора.

Також Лисенко працювала керівником проєкту з розбудови судової гілки влади та міжнародної співпраці Офісу простих рішень та результатів. З вересня 2020 року — директор Департаменту інформполітики та зв’язків з громадськістю АТ «Укрзалізниця».

Напередодні міністр культури пообіцяв, що у березні запустять Центр протидії дезінформації.

Міністерство «правди». Навіщо створюють Центр протидії дезінформації