«Цілеспрямований саботаж». Німеччина виявила восьмиметрову діру у трубах «Північного потоку»

Слідчі федеральної поліції Німеччини за допомогою підводного безпілотника зафіксували витік діаметром вісім метрів на одній із ниток «Північного потоку».

Видання Tagesschau з посиланням на німецькі урядові кола повідомляє, що слідчим федеральної поліції Німеччини вдалося зробити фотографії підводним безпілотником Бундесверу, які показують масштаби руйнувань.

На одній із ниток «Північного потоку» видно витік діаметром вісім метрів. Зазначається, що це могло бути лише результатом вибуху вибухівки.

Кожен із трубопроводів «Північний потік-1» та «Північний потік-2» має дві нитки. Трубопроводи «Північних потоків» були зруйновані в чотирьох місцях таким чином, що лише одна нитка газопроводу «Північний потік-2» залишилася неушкодженою.

Експерти припускають, що для цього знадобилося кілька сотень кілограмів вибухівки, тобто це цілеспрямований саботаж.

Нагадаємо, трубопроводи «Північного потоку» були зруйновані вранці 26 вересня.

Вибухи були настільки сильні, що їх зафіксували сейсмологи. Діри на нитках розташовані у шведській і данській економічних зонах.

Хоча на момент вибухів трубопроводи не працювали, всередині залишалася велика кількість газу, який витік через отвори в море і був добре помітний на поверхні.

Європейський союз і НАТО назвали великі вибухи в Балтійському морі «навмисним актом» саботажу, а Польща та Україна назвали росію винуватцем.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Біля місць витоку «Північного потоку» помітили кораблі вмф рф — CNN