Ціна вакцини від COVID-19 компанії Moderna складе $25-37
The Bangkok Post

Ціна однієї дози вакцини від коронавірусу, розробку якої веде американська компанія Moderna, складе 25-37 доларів.

Про це заявив глава компанії Стефан Бансель в коментарі німецькій газеті Welt.

«Це справедлива ціна, враховуючи вартість лікування важких пацієнтів для системи охорони здоров'я. Ми не зацікавлені в максимальному прибутку», — заявив він.

Він також підтвердив, що компанія має намір виробити 20 млн доз вакцини до кінця року. Компанія завершує переговори з Єврокомісією щодо початку поставок вакцини, додав бізнесмен, зазначивши, що до підписання угоди залишилося кілька днів.

Moderna повідомила раніше, що її вакцина має ефективність 94,5%. Поки що компанія завершує третю фазу випробування вакцини та готується отримати дозвіл на її виробництво.

У Pfizer і BioNTech спочатку оцінювали ефективність своєї вакцини в 90%. Виробники російської вакцини «Спутник V» повідомляють про 92%-ну ефективність.

У США зареєстрували новий препарат від коронавірусу

Як повідомляє DW із посиланням на сайт Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США, препарат REGN-COV2 після потрапляння до організму інфікованої COVID-19 людини має перешкоджати проникненню вірусу в клітини. REGN-COV2 є так званим «коктейлем» речовин, який складається з двох видів моноклональних антитіл, що є копіями антитіл, які продукує людський організм для боротьби з інфекціями.

Уряд офіційно дозволив американським лікарям призначати ці ліки пацієнтам, яким більше 12 років і які ризикують зіткнутися з ускладненнями від COVID-19. Виробник препарату — Regeneron Pharmaceuticals.

Препарат рекомендовано застосовувати літнім людям, а також особам із хронічними захворюваннями. Але REGN-COV-2 не можна лікувати заражених COVID-19 людей, що перебувають у важкому стані й потребують кисневої терапії. Медикамент зареєстрували екстрено та за підсумками клінічних випробувань за участю 799 добровольців. Але випробування тривають.

Як ми писали раніше, вакцину від коронавірусу мало створити, проблемою може стати її доставка по всій планеті.

Вакцина від коронавірусу Pfizer та BioNTech має зберігатися при –70° С