Ціни на нафту злетіли після перемоги Байдена на виборах
Getty Images

9 листопада ціни на нафту виросли на 2%, а ф'ючерсина нафту Brent перевищили $40 за барель через перемогу Джо Байдена на президентських виборах США.

Про це повідомляє Reuters.

«Торгівля сьогодні вранці має присмак ризику, відображаючи зростаючу впевненість у тому, що Джо Байден займе Білий дім, але Республіканська партія збереже контроль над Сенатом», — зазначив ринковий стратег CMC Markets у Сіднеї Майкл Маккарті.

Ф'ючерси на нафту Brent зросли до $40,21 за барель, або на 1,93%. Водночас ф'ючерси на нафту марки WTI збільшились до $37,89 за барель, або на 2,02%.

Ціни на нафту відновилися після падіння на 4% 6 листопада. При цьому дол. ослаб. Це призвело до зростання цін на сировинні товари в дол. Це сталося, тому що товари доступнішими для інвесторів, які володіють іншими валютами.

«Результат ідеальний з точки зору ринку. Жодна із сторін не контролює Конгрес, тому торговельні війни, так і підвищення податків в основному не обговорюються», — підсумував експерт ринку.

Агенство пише, що ключові члени Організації країн-експортерів нафти побоюються пом'якшувальних заходів Байдена щодо Ірану та Венесуели незабаром. Такай його політика збільшить вмдобуток та ускладнить балансування попиту та пропозиції, наголошують в ОПЕК.

Аналітики ING прогнозують відновлення постачань іранської нафти в кінці 2021 року або в 2022 році.

Chas News повідомляв, що у кінці жовтня ціни на нафту обвалилися на 5% через пандемію COVID-19. 

Раніше ми писали, що за 2020 рік імпорт нафтопродуктів в Україну впав. 

Виводити «Нафтогаз» на IPO з «Укрнафтою» не можна — Коболєв