Цукерберг обіцяє, що Facebook запустить свій аналог Clubhouse
Getty Images

Власник соцмережі Facebook Марк Цукерберг офіційно підтвердив, що створює аналог популярного додатка Clubhouse. Про повідомляє ВВС, посилаючись на розмову Цукерберга з журналістом Кейсі Ньютон.

Facebook оголосив, що в найближчі місяці має намір запустити низку нових аудіопродуктів в додатку. Одним із таких впроваджень він назвав аналог популярного додатка Clubhouse.

Компанія нині розробляє аудіокімнати для спілкування. Їх планують запустити до літа 2021 року. Згодом вони будуть доступні в месенджері.

Окрім того, у корпорації хочуть додати до сервісу аудіопублікації Soundbites. Це інструмент, який дозволить записувати короткі звукові записи й ділитися ними на своєму профілі в Facebook. Сервіс тестуватимуть протягом найближчого місяця.

Також Цукерберг заявив про створення подкаст-платформи. Компанія запустить свій сервіс із подкастами, які можна буде слухати у фоновому режимі. Запуск, як очікує бізнесмен, відбудеться в найближчі кілька місяців.

Користувачі зможуть заробляти гроші в Live Audio Rooms або на Soundbites. Але незрозуміло, чи буде функція доступною для всіх або лише для творців із великою кількістю підписників.

Фіджі Сімо з Facebook сказав ВВС: «Аудіо легко вписується в наше напружене життя, дозволяє нам надихатися новими ідеями та спілкуватися з однодумцями без тиску».

Незрозуміло, як Facebook планує модерувати аудіоканали.

Минулого року Цукерберг зізнався, що копіював конкурентів, сказавши, що Facebook, «безумовно, адаптував функції, у яких інші переважали».

Instagram Reels, випущений минулого року, схожий на TikTok. Instagram Stories, функцію, випущену в 2016 році, розкритикували як плагіат Snapchat.

Критики стверджують, що «запозичення» ідей ​​великими компаніями у менших може стримувати конкуренцію.

 

Передісторія

Twitter анонсував запуск своєї звукової функції Spaces (аналог Clubhouse) у прямому ефірі до квітня.

Компанія LinkedIn, що належить Microsoft, заявила, що тестує звукові функції.

Додаток для обміну повідомленнями Telegram нещодавно додав більше функцій для голосових чатів та скасував обмеження їх розміру.

Платформа обміну повідомленнями Discord запустила нову функцію для людей, щоб проводити аудіоподії в прямому ефірі для аудиторії, подібно до додатку Clubhouse.

В останні місяці Twitter веде переговори про покупку соцмережі Сlubhouse за $4 млрд.

Як ми писали ранішесоцмережа Clubhouse всього за пів місяця в лютому зібрала 4,5 млн учасників.

«Слухай, що я тобі кажу!». Чи можливо за допомогою Clubhouse впливати на лідерів думок і залучати електорат?