Туск запевнив у підтримці України та анонсував візит до Києва

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск запевнив, що не дозволить будь-кому з представників свого уряду будувати політику на антиукраїнській позиції. Таку заяву він зробив в інтерв'ю TVN24.

На думку Туска, партія «Право і Справедливість» в попередньому уряді «намагалася грати на антиукраїнських нотах» в останні місяці виборчої кампанії. 

«Я ніколи не дозволю нікому в моєму уряді будувати свою позицію на таких антиукраїнських настроях. Бо коли йдеться про війну і нашу прихильність, як і всього західного світу, до України в її протистоянні з Росією, тут не може бути жодних сумнівів», — сказав він.

Туск наголосив, що Україна у війні з Росією потребує допомоги відусього світу.

«Тому що насправді, поки Україна воює з Росією, ми у відносній безпеці», — пояснив польській прем'єр.

Він додав, що в будь-якій ситуації завданням Польщі буде протистояти зневірі, коли мова йде щодо допомоги Україні. У зв'язку з цим Туск «активно працює з європейськими партнерами».

Польський прем'єр також анонсував візит до Києва найближчими днями для обговорення блокади кордону перевізниками та підтримки України.

Раніше Чеслав Секерський, міністр сільського господарства Польщі, заявив, що його країна проти торговельних поступок для України та не планує скасовувати заборону на експорт української агропродукції.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Новий голова МЗС Франції здійснив свій перший закордонний візит до Києва (фото)