У 2021 році Кабмін обіцяє 150 млн грн на «розумні лічильники»

Кабмін продовжив програму «теплих» кредитів ще на рік. Ініціатива належала Міненерго, також воно попросило розширити заходи, для яких передбачено держпідтримку.

На 2021 рік, як повідомило міністерство, програма спрямована на надання кредитів для мешканців індивідуальних будинків та передбачає фінансування на суму 150 млн грн.

Окрім того, громадяни отримають можливість залучати «теплі кредити» на придбання електроакумулюючих систем (систем накопичення енергії), обладнання для заряджання електротранспорту та інтелектуальних лічильників електроенергії.

«За шість років своєї роботи «теплі» кредити довели свою ефективність. Держава допомагає родинам інвестувати у зазвичай недешеві заходи з енергоефективності, а населення активніше долучається до енергозбереження і в результаті зменшує витрати на комунальні послуги», — каже т.в.о. міністра енергетики України Ольга Буславець.

Вона повідомила, що фінансування програми 2021 році підтримали народні депутати з профільного комітету Верховної Ради.

Міністерство повідомляє, що за 6 років роботи програми близько 850 тис. родин стали учасниками «теплих кредитів», інвестували в енергоефективні заходи майже 9 млрд грн. При цьому українці отримали відшкодування з державного бюджету на суму 3,2 млрд грн. Міненерго, посилаючись на оцінки експертів, стверджує, що енергоощадні заходи дають змогу економити 20-40% на комунальних платіжках.

Нагадаємо, що раніше Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну пришвидшити підготовку до корпоратизації НАЕК «Енергоатом» та опрацювати питання щодо його передачі в управління уряду.