У 2024-му Україна досягне мети виробництва 1 млн дронів на рік — Федоров
Telegram / FEDOROV

Міністр цифрової трансформації, віцепремʼєр Михайло Федоров заявив, що у 2024 році Україна досягне мети виробництва 1 млн дронів на рік.

«Наприкінці минулого року президент Зеленський оголосив план, що цього року буде вироблено понад 1 млн дронів. Зараз вся урядова команда працює над цим. У січні, в лютому відбувались активні укладення контрактів. І вже сотні тисяч БпЛА законтрактовані. Ця ціль буде в цьому році виконана», — пообіцяв міністр, виступаючи на форумі «Україна. Рік 2024».

За словами Федорова, тільки FPV-дронів виготовлять понад 1 млн одиниць. Загалом і розвідувальних літаків, і ударних коптерів, і дронів-камікадзе, і морських дронів, і наземних платформ, і РЕБ цього року міністр обіцяє більше.

Також віцепремʼєр зазначив, 90% безпілотників з тих, що на полі бою, виготовляють в Україні. Раніше Федоров повідомляв, що українські аналоги дронів-камікадзе «Ланцет» пройшли попередні тестування та готуються до перших бойових випробувань.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Минулого року держава замовила 300 тис. дронів — Федоров