У 2027 році американська компанія планує відкрити орбітальний готель «Вояджер»
designboom

Каліфорнійський стартап Orbital Assembly Corporation планує до 2027 року збудувати перший у світі космічний готель. Його розташують на орбіті Землі.

Про це повідомляє designboom.

Почати будувати орбітальну станцію «Вояджер» хочуть у 2025 році, а завершити у 2027-му. Об’єкт збиратимуть на орбіті.

Орбіта станції матиме нахил 97 градусів і буде віддаленою від планети на 500-550 кілометрів. За задумом, вона обертатиметься навколо Землі таким чином, що земна поверхня під нею завжди матиме однаковий кут сонячного освітлення. У компанії вважають, що це мінімізує температурне навантаження та забезпечить майже безперервне виробництво сонячної енергії.

Конструкція виглядатиме як кільце з 24 модулями. Діаметр кільця становитиме 200 метрів. Маса станції перевищуватиме 2400 тонн. Це майже в шість разів більше, ніж маса МКС.

На станції облаштують й штучну гравітацію. Готель буде розрахований на близько 400 гостей. При ньому працюватимуть ресторани, кінотеатри, спа та спортзали.

Приміщення та сховища здаватимуть в оренду, зокрема й для космонавтів. Тобто станцію можна використовувати як тренувальну базу для майбутніх колонізаторів Марсу.

Компанія використовуватиме вже наявні технології для будівництва та функціонування станції «Вояджер». Перед початком спорудження у космосі випробують мінімакет станції.

Chas News повідомляв, що американський мільярдер заплатив SpaceX за перший повністю комерційний політ в космос.

NASA створить нову космічну обсерваторію, що вивчатиме розширення Всесвіту