У Байдена хочуть оживити партнерство з Україною на підтримку плану Зеленського
Білий дім

Адміністрація президента США Джо Байдена прагне оживити стратегічне партнерство з Україною щодо боротьби з корупцією та реалізації реформ.

Про це йшлося під час телефонної розмови у понеділок, 29 березня, між радником з питань національної безпеки США Джейком Салліваном та керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком.

Пан Салліван підтвердив непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України на тлі тривалої агресії РФ.

«Він також передав прагнення адміністрації Байдена оживити наше стратегічне партнерство на підтримку плану президента Володимира Зеленського щодо боротьби з корупцією та реалізації програми реформ, яка забезпечує справедливість, безпеку та процвітання народу України», — йдеться в повідомленні Білого дому.

У посольстві США 18 березня пообіцяли, що телефонна розмова між президентами Джо Байденом та Володимиром Зеленським обов’язково відбудеться. Попри проукраїнську позицію очільника США, за два місяці його президенства він так і не зв’язався з президентом України.

Заступник Держсекретаря США Джордж Кент 25 березня заявив, що телефонна розмова чинного очільника Штатів Джо Байдена та українського лідера Володимира Зеленського має «бути підкріплена діями».

«Він повинен порвати з Коломойським». Washington Post пояснили, чому Байден не дзвонить Зеленському