У Бельгії громадян вакцинуватимуть від COVID-19 безкоштовно. Хоча в уряді країни й не змушуватимуть робити щеплення
Pixabay

У Бельгії вакцина від коронавірусу буде доступною для 70% населення. При цьому вона буде безкоштовною для громадян.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на низку бельгійських ЗМІ.

Міністр охорони здоров'я Франк Ванденбруке запевнив, що вакцинація від COVID-19 не буде обов’язковою. Принаймні 8 млн бельгійців вакцинуватимуться, каже очільник МОЗ. Пріоритет нададуть окремим групам, в тому числі найбільш схильним до зараження.

Водночас Єврокомісія анонсувала підписання угоди про закупівлю вакцини з п’ятим розробниом — компанією CureVac. Контракт дозволить закупити для країн ЄС 405 млн доз вакцини. Про це йдеться у заяві президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

«Якщо підтвердиться, що вакцина безпечна та ефективна, кожна з країн-членів отримає її у той же час, за пропорційним підходом і на однакових умовах», — запевнила очільниця Європейської комісії.

Раніше Єврокомісія та Європейський інвестиційний банк надали компанії фінансування, щоб підтримати розробку вакцини. Наразі орган виконавчої влади ЄС завершує підготовку контракту з компанією Moderna.

Довідка

Бельгія бере участь в програмі закупівлі вакцин в ЄС. У рамках неї Європейська комісія веде переговори з постачальниками від імені країн-учасниць.

Для реалізації програми вакцинації у Бельгії створять цільову групу. До неї увійдуть вчені, представники уряду, антикризові менеджери, а також члени професійних організацій та технічних робочих груп.

Chas News повідомляв, що американська компанія Moderna заявила про 95-відсоткову ефективність своєї вакцини від COVID-19. 

Ми писали, що Єврокомісія хоче створити відомство по боротьбі з пандеміями, незалежне від ВООЗ. 

Для закінчення пандемії треба вакцинувати 70% населення світу, вважають у ВООЗ