У Білому домі зараз не бачать ознак підготовки росіян до нового наступу на Київ

Сполучені Штати не бачать ознак підготовки наступу росіян на Київ. Про це заявив на брифінгу координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон  Кірбі.

«Ми не бачимо будь-яких свідчень, що просто зараз буде наступ на Київ», — підкреслив Кірбі.

Водночас він додав, що США, як і раніше, максимально уважно стежитимуть за розвитком ситуації із пересуванням сил російських військ.

Кірбі також прокоментував черговий ракетний удар по Україні, заявивши, що росія «знову намагається посіяти страх в серцях українського народу і зробити його життя набагато важчим, оскільки зараз настала зима».

Він також анонсував поставки додаткових засобів ППО у рамках нового пакету військової допомоги.

«Як ви бачили в попередніх пакетах, я думаю, ви можете очікувати, що в цьому пакеті ви побачите додаткові засоби протиповітряної оборони», — сказав він, відмовившись уточнити деталі.

Нагадаємо, напередодні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist заявив, що росіяни знову спробують захопити Київ. За його словами новий великий наступ може початися у лютому, в кращому випадку — у березні, а у гіршому — наприкінці січня. За його словами, атака може відбутися не на Донбасі, а у напрямку Києва з боку Білорусі чи з південного напрямку.

Міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю The Guardian також припустив, що росіяни можуть розпочати новий повномасштабний наступ на Україну у лютому 2023 року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити 

Участь Білорусі у війні проти України надзвичайно малоймовірна — ISW