У Білорусі хочуть страчувати держслужбовців та військових за «зраду державі»

Нижня палата парламенту Білорусі у першому читанні схвалила зміни до кримінального кодексу, якими пропонується ввести смертну кару для держслужбовців та військових за державну зраду.

Пресслужба парламенту стверджує, що метою законопроекту є «вжиття заходів запобіжного характеру за вчинення злочинів екстремістської (терористичної) спрямованості шляхом коригування кримінального та кримінально-процесуального кодексів».

Зокрема, одна з правок пропонує «з метою стримуючого впливу на деструктивні елементи» ввести можливість застосування «виняткового заходу покарання у вигляді смертної кари за зраду державі, яку вчинила посадова особа, що займає державну посади, чи особа, на яку поширюється статус військовослужбовця».

Нагадаємо, Білорусь — єдина країна Європи, де смертна кара закріплена на законодавчому рівні як міра покарання. У травні парламент країни прийняв законопроєкт, який дозволяє засуджувати до страти за «замах на тероризм та вбивство політичних діячів» за певних обтяжливих обставин. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

До 15 тис. білоруських військових готові воювати проти України — Генштаб