У Білорусі шукатимуть росіян, які тікають від мобілізації — ЗМІ

Після оголошення мобілізації в рф росіяни почали масово виїжджати до інших країн, аби уникнути призову. У Білорусі таких «втікачів» шукатимуть та депортуватимуть назад до рф.

Про це пише «Мая Краіна Беларусь».

За даними видання, 21 вересня білоруські бойовики отримали вказівку розшукувати росіян, які приїхали до країни, щоб втекти від мобілізації.

Зокрема, правоохоронцям доручили перевіряти всіх росіян, які в’їжджають у країну, та стежити за тими, хто вже на території Білорусі.

«Поки що на рівні усних розпоряджень можливий моніторинг «квартир на добу», вихід на контакт із власниками будинків. Нові машини у дворах із російськими номерами теж наказано відстежувати, збирати інформацію, перевіряти документи», — розповів один з оперативників.

Раніше Шойгу заявив, що в росії планують мобілізувати 300 тис. осіб. Попри обіцянки путіна, що призвати планують тільки громадяни, які перебувають в запасі, у росії повістки вручають затриманим на акціях проти мобілізації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бойовики «днр» хочуть залучити дітей до участі у «референдумі» — СБУ