У Білорусі заявили про зрив «атаки дронів з Литви» на Мінськ — Вільнюс назвав це нісенітницею

У Білорусі заявили, що нібито запобігли атакам безпілотників на Мінськ з боку Литви. Представники стратегічного звʼязку литовської армії кажуть, що це дезінформація, пише литовське медіа LRT.

Керівник КДБ Білорусі Іван Тертель розповідав, що його служба у співпраці з іншими силовиками «провели низку гострих чекістських заходів», що нібито дозволило запобігти ударам по обʼєктах у Мінську та його передмістях. Жодних доказів він не надав і сказав, що детальну інформацію озвучити «поки неможливо». На який день готувалась атака і що саме робило КДБ — невідомо.

Майор литовської армії Гінтаутас Чюніс заперечив заяву Білорусі і назвав її нісенітницею. За його словами, такі заяви «викликають лише посмішку».

Представниця командувача литовської армії Живіле Діджгалвієне також заперечила інформацію про нібито атаку дронів.

«Ворожа інформаційна діяльність характеризується дезінформацією та неправдивими звинуваченнями. Литовська армія не здійснювала і не здійснює жодних ворожих дій проти інших країн», — додав він.

Голова Литовського національного центру управління кризовими ситуаціями Вілмантас Віткаускас зазначив, що подібні наративи лунають уже давно, однак їхня активізація припала на час оборонних навчань НАТО в країнах Балтії.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Білорусь надавала російським загарбницьким військам свій повітряний простір і територію. Крім того, диктатори оголосили про побудову спецсховища для російської тактичної ядерної зброї на території Білорусі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Лукашенко заявив, що Білорусь готується до війни