У «червоному» Івано-Франківську з 29 березня послаблюють карантин
Руслан Марцінків

Ситуація із захворюваністю на коронавірус в Івано-Франківську покращилася, але місто ще тиждень буде в «червоній» зоні. Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що є всі передумови пом’якшувати карантин.

За словами Марцінківа, останні дні фіксувалося менше летальних випадків, а за вчорашню добу — жодного. «Є показники, що ми мали би бути в „помаранчевій“ зоні. Але це не тільки від нас залежить — не від міста Франківська, а від цілої області», — зазначив міський голова.

Він додав, що міська влада вирішила не чекати рішень обласної комісії. «Однак, ми прийняли внутрішнє рішення, щоб з понеділка (29 березня — Прим.ред.) поетапно відкривати дитячі садки і початкові класи», — зазначив Марцінків.

Разом з тим, міський голова Івано-Франківська додав, що ще радяться з батьківською громадськістю: чи хочуть вони, щоб відкривалися ті чи інші заклади.

Івано-Франківська область знаходиться в «червоній» зоні карантину з 26 лютого. В області запроваджені жорсткі карантинні обмеження через погіршення ситуації з коронавірусом.

Влада розгортає блокпости на Прикарпатті через спалах COVID-19