Не відповідає дійсності. У ДБР спростували інформацію про відмову двигуна в Ан-26

Начальник Головного слідчого управління Держбюро розслідувань (ДБР) Максим Борчаковський заявив, що лівий двигун літака Ан-26, який розбився під Харковом, був справним. За його словами, у літака відмовив тільки один з датчиків.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на коментар Борчаковського.

«Була інформація щодо зниження тиску індикатора крутного моменту. А та інформація, яка звучить, що взагалі відмовив двигун — не відповідає дійсності», — каже держслужбовець.

Раніше у Службі безпеки України та Харківській ОДА повідомили про відмову лівого двигуна. За інформацією СБУ, командир екіпажу о 20:38 доповів керівнику польотів про відмову лівого двигуна, о 20:40 — запросив захід на посадку, а через п’ять хвилин літак розбився.

Нагадуємо, 25 вересня близько 20:45 за два кілометри від військового аеропорту Чугуєва розбився військовий літак Ан-26 з 27 людьми на борту, коли заходив на посадку. Після аварії літак загорівся: пожежу загасили о 21:55.

На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. Наразі пошукову операцію завершено. Знайдені тіла всіх загиблих унаслідок авіакатастрофи військового літака Ан-26. Із 27 людей, які були на борту, вижив тільки один курсант. Він перебуває зараз у лікарні, інформує ДСНС. Ще один із курсантів, якому вдалося врятуватися під час падіння літака Ан-26, помер у лікарні.