У «Драгоманова» відреагували на українофобські вислови викладачки про Україну
Facebook Євгенії Більченко

В Національному педагогічному університету імені Михайла Драгоманова засудили українофобські вислови викладачки Євгенії Більченко. Напередодні вона назвала Україну «американською колонією», а мовний закон «опухлим лімфовузлом» в хворому тілі.

У ВНЗ дописи Більченко назвали неприпустимими і неприйнятними, які йдуть врозріз з моральними принципами та переконаннями колективу. Про це йдеться в офіційному звернені голови Первинної профспілкової організації працівників НПУ імені М.П. Драгоманова Івана Горбачука.

Багато студентів та викладачів вимагають звільнити викладачку.

«Це питання заплановане до розгляду на засіданні профспілкового комітету, громадської організації «Просвіта», на засіданні комісії з академічної етики та зборах інших представницьких і громадських організацій… планується проведення слухання цього питання на засіданні Вченої ради університету», — наголосили у закладі освіти. 

В університеті опублікували й звернення від Ради старійшин НПУ імені М.П. Драгоманова. У ньому просять поспішно не узагальнювати якість університетської професури.

В ефірі телеканалу «НАШ» Більченко повідомила, що її вже вирішили звільнити. Однак у «Драгоманова» відповідну інформацію ще не підтвердили.  

Напередодні стало відомо, скільки українці надіслали скарг уповноваженому із захисту мови. 

З 2025 року ЗНО можна буде скласти тільки українською — мовний омбудсмен