У Франції відновлюють нормальний рух поїздів після диверсії на залізниці

У неділю, 28 липня, французька компанія-оператор залізниці SCNF оголосила про завершення ремонтних робіт на трьох високошвидкісних лініях, які постраждали в результаті диверсії.

Перевізник заявив, що роботи на об'єктах, які постраждали від актів диверсії, завершили близько 4-ої ранку в неділю «Завдяки винятковим зусиллям» співробітників, «які невтомно працювали з ранку п'ятниці».

«Етапи випробувань були завершені, і тепер лінії можуть використовуватися в звичайному режимі», — додали в SCNF.

Там уточнили, що на одній із постраждалих ліній планують відновити рух у нормальному режимі вже протягом дня, а на решті — з понеділка.

Нагадаємо, вранці 26 липня, за кілька годин до урочистого відкриття Олімпійських ігор 2024 Франція зіткнулася з масштабною транспортною кризою. Серія навмисних підпалів на залізничних коліях призвела до зупинки руху поїздів по всій країні. Тисячі пасажирів виявилися заблокованими на вокзалах, а плани багатьох спортсменів та вболівальників опинилися під загрозою зриву.

Голова французького уряду Габріель Атталь заявив, що йдеться про цілеспрямовану диверсію. А очільник Міністерства внутрішніх справ Жеральд Дарманен не виключив, що до інциденту причетні іноземні держави.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Скандал на відкритті Олімпіади-2024 в Парижі: у мережі обурені пародією на картину «Таємна вечеря» (фото, відео)