У Гаазі розпочинають слухання щодо компенсацій «Нафтогазу» за втрачені активи в Криму
УНІАН

Арбітражний трибунал в Гаазі починає слухання про визначення компенсації Україні через втрату «Нафтогазом» можливостей використовувати активи в Криму.

«Наші стратегічно важливі енергетичні інвестиції стали однією з основних мішеней РФ під час анексії українського півострова у 2014 році», — написав Юрій Вітренко, голова правління НАК «Нафтогаз України».

За його словами після окупації півострова Росія незаконно отримала доступ до українських родовищ, бурових установок, підземних сховищ, кораблів, газотранспортної системи та іншого.

Тому «Нафтогаз» вимагає выд РФ компенсації в понад $10 млрд, включаючи відсотки. У компанії зазначають, що факт порушення Росією міжнародних зобов’язань вже підтверджений. Зараз мова лише про суму компенсації.

«Ми очікуємо, що арбітражне рішення, слухання по якому розпочалися сьогодні, буде прийнято на початку наступного року», — зазначив Вітренко.

Раніше Chas News писав, що 1 лютого працівники ДБР прийшли з обшуком до будинку ексглави компанії «Нафтогаз» Андрія Коболєва.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Родина нардепа Шуфрича зареєструвала свою віллу у анексованому Криму за російськими законами — розслідування (фото, відео)