ДБР проводить обшук у колишнього глави «Нафтогазу» Андрія Коболєва
УНІАН

1 лютого працівники Державного бюро розслідувань прийшли з обшуком до будинку ексглави компанії «Нафтогаз» Андрія Коболєва.

Справа стосується незаконного відчуження газу на близько 2,2 млрд грн у 2020 році, повідомили у пресслужбі ДБР.

Крім Коболєва, обшукують й інших представників керівництва «Нафтогазу», а також в офіс «Укртрансгазу» та керівників приватних підприємств.

Зазаначили, що у ДБР перевіряють інформацію щодо правомірності повернення «Нафтогазом» боргу комерційним структурам, що виник понад двадцять років тому.

Уряд звільнив Андрія Коболєва 28 квітня 2021 року з посади керівника компанії «Нафтогаз». Тоді причиною назвали незадовільні фінансові показники «Нафтогазу» за підсумками 2020 року.

У компанії кажуть, що рішення про звільнення маніпуляцією уряду та поверненням до практики ручного управління державними підприємствами.

Сам Коболєв вважає, що його звільнили через накопичені компанією $2 млрд вільних грошових коштів. За його словами, «Нафтогаз» інформував президента та уряд про плани перевести державі цьогоріч 32 млрд грн додатково до податків.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

І заробляє забагато і взагалі не з наших. Навіщо Кабмін звільнив Андрія Коболєва та що буде далі?